Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2014 - Uit onze schooltijd
Zoekplaatjes WHAM

Een schoolfoto als zoekplaatje is altijd een succes. Soms komen ze onverwacht te voorschijn tussen oude foto’s in schoendozen of zoals deze in een hoekje van een oud fotoalbum van de familie De Leeuw. Wij herkenden zelf twee personen op deze foto.
De man met bril is hoofdonderwijzer Peter van Oorsouw, die in 1922 Gerrit Sas opvolgde. In de vijfendertig jaar dat hij in Alphen les gaf, heeft hij heel wat leerlingen zien gaan en komen. De enige jongeman op deze foto is Bert de Leeuw (1928-2009).

Hoewel het zoekplaatje toch ongeveer vijfenzeventig jaar oud is, was het snel opgelost. Op onze open dag druppelden wat suggesties van namen binnen totdat plotseling Jo Bruggeman–de Leeuw (zus van Mien Kerkhof–de Leeuw) voor ons stond. Ze vertelde dat zij zelf op deze foto stond en wist ons alle namen te noemen.

Staand v.l.n.r. Fientje van Lent, Mien (dochter van Bertus) van Os, Bert de Leeuw, Betsie (dochter van Jan) Holl, meester Van Oorsouw, Trees Kuijpers en Betty (dochter van Hannes) Holl.
Zittend v.l.n.r. Gerda Meijs, Joke (dochter van Martien) van Os en tenslotte Jo (dochter van Christ) de Leeuw.

Jo dacht dat er wel meer jongens in haar klas zaten, maar wist niet waarom zij op deze foto ontbreken. Uit het verre Canada kregen we ook nog een telefoontje van Martien van de Wert. Hij wist eveneens alle namen te noemen. Hij had de foto ook laten zien aan Mien van Os die ook op deze foto staat en die dicht bij hem in de buurt woont.

Allen bedankt voor de informatie, wij zijn weer geweldig geholpen met deze oplossing!

Uit onze schooltijd

WHAM logo

website by AageM