Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2014 - Een gouden kroon
Zoekplaatjes WHAM

Buurtbewoners maakten vroeger van een gouden bruiloft flink werk! In onze fotoverzameling zitten verschillende foto’s van uitgebreide bouwsels boven de straat in de buurt van het gouden paar. Soms poseert de hele buurt (vóór het feest), maar meestal prijkt het feestvierend echtpaar onder de boog.

Bij deze foto was het erg lastig te bepalen wie er op staan. Het jaar waarin de foto is genomen was onbekend.

Een beredeneerde oplossing voor dit zoekplaatje kwam van onze WHAM medewerker Henk Bernts. Hij zag op de achtergrond enkele zogenaamde watersnoodhuisjes. Alleen in de Elsweg staan deze huizen in Alphen zo dicht bij de weg. Vooraan, zo wist hij, heeft Aaldert de Kleijn gewoond.
Bij WHAM kunnen we snel via o.a. onze bidprentjesverzameling achterhalen wanneer deze persoon en zijn echtgenote zijn overleden. Via de website van het Gelders Archief vonden we ook hun trouwdatum (8 januari 1886). We wisten toen dat de oplossing van Henk zou kunnen, maar wij herkenden niemand.

Maar gelukkig zag ook Gonnie de Leeuw - van Leur de foto. Zij woonde lang geleden aan de dijk, aan het einde van de Elsweg en herkende wel haar overbuurman van toen! Ook Lena van den Bos - van Hoogstraten reageerde met dezelfde namen. Ook zij woonde destijds in die buurt.

Zo kunnen we dit plaatje nu met de namen Aaldert de Kleijn (1853-1947) en Johanna Roeffen (1864-1937) opbergen in de map van 1936! Hartelijk dank voor de reacties.

Een gouden kroon

WHAM logo

website by AageM