Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Nieuwsarchief
2021

Documentatiecentrum WHAM voorlopig weer gesloten

01-12-2021

Gesloten


Onze ruimte in dorpshuis de Hucht is helaas voorlopig weer gesloten als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.
U kunt uiteraard wel gebruik blijven maken van de website en wij zijn gewoon bereikbaar via mail. We hopen u zo spoedig mogelijk weer bij ons te mogen begroeten. Blijf gezond!


De Alphse kwis 2022, schrijf je ook in!

16-11-2021

De Alphse kwis

Op zaterdag 19 maart 2022 is er een dorpskwis nieuwe stijl in dorpshuis de Hucht en op zaterdag 26 maart 2022 volgt de prijsuitreiking en feestavond.

Heb je zin in wat spanning en sensatie na 1,5 jaar thuis zitten?
Trek dan je kwis-skills uit de kast, stof je vrienden af om een team samen te stellen en noteer deze twee data in je agenda.

Lees verder om te ontdekken wat er gaat gebeuren en hoe je met een team kunt inschrijven.
   
   
 

Eindstand Toer de Anker spel

18-07-2021

Toer de Anker

De tour is weer achter de rug en de eindstand is bekend. Op de laatste dag hadden we doordat er twee keer punten waren te verdienen nog veel wisselingen in het klassement waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef.
Onze winnaar eindigde met 540 punten. Dat is niet heel erg veel want vorig jaar waren er nog 670 punten nodig om te winnen en de maximaal mogelijke score dit jaar was zelfs 784 punten!
Desalniettemin knap gedaan en van harte gefeliciteerd!
Er waren maar 85 renners die de punten binnen harkten. 99 renners scoorden dus niet en toch lukte het maar 1 persoon om 20 renners te noteren die samen 0 punten haalden. Laat dat nu dezelfde persoon zijn die het Algemeen klassement won; een echte kenner dus.
Vier deelnemers wisten te voorspellen dat 141 renners Parijs zouden halen. Na loting wint
Jan van Dinther - 1 deze prijs. Een overzicht van alle winnaars vindt u in de Eindstand.

Iedereen hartelijk dank voor de deelname, alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en allemaal hopelijk tot volgend jaar!


Tussenstand Toer de Anker na de 21e etappe

18-07-2021

Toer de Anker

Wat een spanning in het Toer de Anker spel. Ze slopen al langzaam naar voren de afgelopen week, maar in de laatste etappe nemen ze de koppositie zelfs over! Zal de kleine voorsprong voldoende zijn? Er worden vandaag namelijk ook nog punten gegeven op basis van het Algemeen eindklassement in Frankrijk. Die eindstand met alle prijzen volgt later vanavond. Tot dan!

Tussenstand Toer de Anker na de 20e etappe

17-07-2021

Toer de Anker

Er waren vandaag wat kleine verschuivingen in de top 10 van het Toer de Anker spel. Het grootste nieuws kwam echter van de staart van de lijst. Mikkel Bjerg was voor Bjorn de boosdoener. Op de voorlaatste dag van 0 naar 4 punten. Jammer hoor. Morgen kunnen er twee keer punten verdiend worden. De etappe is pas laat en onze eindstand dus nog later. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 19e etappe

16-07-2021

Toer de Anker

De top van het klassement in het Toer de Anker spel is wel enigszins veranderd. Er is in ieder geval een nieuwe leider in het Algemeen klassement. De 0 punten lijsten hadden niets te vrezen vandaag en bleven netjes op 0 staan. Met nog een tijdrit en een massasprint voor de boeg zal dat niet meer veranderen waarschijnlijk. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 18e etappe

15-07-2021

Toer de Anker

Het blijft zeer spannend in het Toer de Anker spel. De verschillen zijn zeer klein en morgen is er weer een totaal andere etappe. Misschien een kans voor een eenzame vluchter die ook in het 0 punten klassement van invloed zou kunnen zijn, of gaan de sprintkanonnen de punten weer verdelen? We wachten af, tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 17e etappe

14-07-2021

Toer de Anker

We hebben geen gedeelde eerste plaats meer in het Toer de Anker spel. Team Vermeulen heeft wel echt de macht gegrepen vandaag, maar Guus, Sofie en opa zitten hen samen met Jelmer wel op de hielen. Het is zeker nog niet beslist. Morgen is er opnieuw een zware bergetappe. Tot dan.

Tussenstand Toer de Anker na de 16e etappe

13-07-2021

Toer de Anker

Ook aan de kop van het Algemeen klassement van het Toer de Anker spel werden vandaag weer punten verdiend. Zelfs aan de staart van het klassement werd een punt verdiend. We hebben daardoor nog maar twee deelnemers over die strijden om de 0 punten prijs. Morgen mogen de klimgeiten weer voor de punten zorgen. Tot dan.

Tussenstand Toer de Anker na de 15e etappe

11-07-2021

Toer de Anker

En weer kwamen veel deelnemers een stukje dichter bij de top van het klassement want er werd wederom niet gescoord door de top 5. Onze nummer 1 heeft op het moment 381 punten. Met de ideale lijst hadden dat er al 526 kunnen zijn. Morgen is het rustdag en zijn er geen punten te verdienen. Tot dinsdag dus.

Tussenstand Toer de Anker na de 14e etappe

10-07-2021

Toer de Anker

De meeste deelnemers zijn vandaag wat dichter bij de top van het klassement gekomen want de top 5 scoorde vandaag 0 punten. Maar er werden sowieso niet heel erg veel punten gehaald. Er was wel een deelnemer die eigenlijk mee speelde voor de 0 punten prijs maar die vandaag tweede werd met 23 punten. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 13e etappe

09-07-2021

Toer de Anker

De verschillen blijven erg klein en daardoor blijft het ook spannend. Er is niemand die er echt bovenuit steekt, dus veel deelnemers maken nog kans op een top 10 notering. Nog altijd zijn er drie lijsten die op 0 punten staan dus ook daar is de winnaar niet te voorspellen. Morgen zijn er weer 61 punten te scoren dus dan kan alles weer anders zijn. Tot dan.

Tussenstand Toer de Anker na de 12e etappe

08-07-2021

Toer de Anker

De kop van het klassement is weer wat dichter bij elkaar gekropen vandaag. Er werden maar weinig punten gehaald. De dagprijs werd gewonnen met slechts 26 punten. Als we morgen een massasprint krijgen dan zal dat heel anders zijn. Maar er is ook een kans dat vluchters die sprint voorkomen en dat kan weer gevaar op leveren voor de 0 punten lijsten. We gaan het zien. A demain.

Tussenstand Toer de Anker na de 11e etappe

07-07-2021

Toer de Anker

We hebben twee nieuwe koplopers in het Toer de Anker spel en ze pakken ook meteen een behoorlijke voorsprong. Maar met morgen weer een waarschijnlijke massasprint in het vooruitzicht kan het zo weer anders zijn.
Onder aan de lijst geen wijzigingen, nog altijd strijden drie deelnemers om de 0 punten prijs. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 10e etappe

06-07-2021

Toer de Anker

De top drie van het Algemeen klassement in het Toer de Anker spel is nog dichter bij elkaar gekropen. Ook de subtop is zeker nog niet uitgeschakeld. De verschillen zijn klein dus alles is nog mogelijk.

Namens de penningmeester verzoek ik iedereen die dat nog niet heeft gedaan vriendelijk om zijn inleg over te maken. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 1e rustdag

05-07-2021

Toer de Anker

Vandaag konden de punten in het Toer de Anker spel worden verdiend met de eerste tien renners van het Algemeen klassement. Het was geen gunstige dag voor onze koploper. Team Vermeulen zit nu echt op het Vinkentouw. Onderaan de lijst strijden nog steeds drie deelnemers om de 0 punten prijs. Morgen wordt waarschijnlijk weer een dag voor de sprintkanonnen. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 9e etappe

04-07-2021

Toer de Anker

De voorsprong van onze eenzame koploper is weer wat geslonken. Het blijkt toch redelijk lastig te zijn om te voorspellen wie het goed zullen doen in de bergen, want de dagprijzen van gisteren en vandaag werden gewonnen met slechts 30 en 37 punten.
Morgen is een rustdag, dan worden er punten verdeeld op basis van de stand in het Algemeen klassement. Tot dan.

Tussenstand Toer de Anker na de 7e etappe

02-07-2021

Toer de Anker

Onze koploper heeft zijn voorsprong behoorlijk weten te vergroten. Zoals ik gisteren al voorspelde, was vandaag een gevaarlijke etappe voor de 0 punten lijsten. Er resteren er nog maar drie die strijden om die prijs. Morgen gaan ze echt de bergen in, het zal afwachten zijn of de sprinterslijsten dan stand kunnen houden. A demain.

Tussenstand Toer de Anker na de 6e etappe

01-07-2021

Toer de Anker

De voorsprong van de koploper in het Toer de Anker spel is met een banddikte geslonken. Alle bekende namen uit de voorgaande edities hebben zich weer voor in het peloton genesteld, maar er zitten ook een paar namen tussen die normaal een flink stuk lager terug te vinden zijn. Met de massasprint van vandaag was er voor de 0 punten lijsten geen enkel gevaar. Morgen is dat misschien anders. Tot dan.

Documentatiecentrum WHAM weer geopend!

01-07-2021

Welkom terug


Na ruim een jaar gesloten te zijn geweest is WHAM met ingang van donderdag 1 juli weer voorzichtig gestart met de wekelijkse inloop-avonden vanaf 20.00 uur. Onze ruimte op de zolder van dorpshuis de Hucht kan eindelijk weer bezocht worden voor het verkrijgen van historische informatie of het aanleveren van spullen die met de geschiedenis van ons dorp te maken hebben. We hopen u snel weer bij ons te zien!


Tussenstand Toer de Anker na de 5e etappe

30-06-2021

Toer de Anker

Behoudens de drie ontbrekende lijsten heb ik nog geen andere berichten over foutjes gehad, dus voorlopig gaan we er van uit dat ook deze nieuwe tussenstand weer klopt. De tijdrit van vandaag haalde in ieder geval een streep door drie lijsten die voor de 0 punten prijs streden. Nog vijf over. Tot morgen.

Eerste tussenstand Toer de Anker spel 2021

29-06-2021

Toer de Anker

Met 175 deelnemers gaan we dit jaar strijden om de prijzen in het Toer de Anker spel. Alle lijsten zijn weer verwerkt en de eerste tussenstanden zijn bekend. Dit alles nog wel even onder voorbehoud want het is natuurlijk mogelijk dat ik een tikfoutje heb gemaakt. Denk je dat dit bij jouw lijst het geval is, stuur me dan zo snel mogelijk een berichtje zodat ik het kan nakijken.
De 175 deelnemers kozen in totaal 176 verschillende renners. Acht renners dus waar niemand vertrouwen in had, zelfs niet voor een 0 punten lijst. 163 deelenemers scoorden op de eerste dag van ons spel tenminste een punt waardoor ze meteen kansloos waren voor de 0 punten prijs. Na de derde dag zijn er nog acht lijsten over die strijden om deze prijs. Alle informatie is te vinden via onderstaande links. We wensen iedereen een spannende Toer de Anker toe en tot morgen.
N.B. Al snel na plaatsing van dit bericht bleek dat er drie lijsten zoek waren geraakt in de mail. Deze zijn alsnog toegevoegd. Hierdoor heeft de stand vanaf de 4e etappe dus 175 deelnemers in plaats van de 172 in de eerdere tussenstanden!


Toer de Anker spel van Dartsclub 't Anker

23-06-2021

Toer de Anker


Dartsclub 't Anker organiseert voor het 32e jaar op rij het Toer de Anker spel. Deelnameformulieren kunnen worden ingeleverd tot zondag 27 juni, 15.00 uur. U mag onbeperkt formulieren inleveren. U kunt zelfs winnen als u geen verstand heeft van wielrennen, want er is ook een prijs voor de laatste plaats.

We rekenen weer op veel deelnemers!


In memoriam Peer Witzel

17-04-2021

Hoewel we op de hoogte waren van de slechte gezondheidstoestand van onze voorzitter Peer Witzel, heeft het bericht van zijn toch nog plotseling overlijden ons uit het veld geslagen.

Peer was voor WHAM de doener, de stuwende kracht, altijd optimistisch bezig met de aanpak van oplossingen. Waar hij eerst als handige medewerker allerlei dingen voor ons deed, nam hij de taak van voorzitter op zich toen daar in onze vereniging behoefte aan was. Zijn omvangrijke contactenlijst was daarbij van onschatbare waarde. Hij leefde zich uit bij de jaarlijkse tentoonstellingen met veel sjouw- en regelwerk. Bij de verplaatsing van het grote glas-in-lood-raam van Alem naar het dorpshuis en onze “gigantische” verhuizing in oktober leek bij nog in de kracht van zijn leven.
Helaas, veel te vroeg heeft hij afscheid moeten nemen van zijn gezin en zijn grote vrienden- en kennissenkring. Het verlies voor iedereen is onbeschrijfelijk.
Wij wensen iedereen daarbij veel sterkte!

Peer Witzel


2020

       


website by AageM