Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Links - Historie
Links

Sites over de geschiedenis van onze regio en sites die handig kunnen zijn bij onderzoek naar die geschiedenis. Klik op de afbeeldingen om naar de sites te gaan.

Binnen de gemeente West Maas en Waal

Altforst

Deze site is door vrijwilligers ontwikkeld om een beeld te geven van het verleden van het dorp Altforst door middel van een korte beschrijving van de historie en foto’s uit vervlogen tijden. Ook biedt de site actuele informatie over verenigingen, activiteiten, nieuwe initiatieven en services voor de inwoners.
Boven-Leeuwen
Op deze website kunt u Boven-Leeuwen zien zoals het vroeger was en zoals het nu is.
Museum Tweestromenland
Een bezoek aan streekmuseum Tweestromenland is als een wandeling door het verleden. Het accent ligt op de woon- werk- en leefomgeving van de Maas en Waler. Hierbij staat het leven mét en de strijd tégen het water centraal. Het museum heeft ook de jeugd wat te bieden. Hiermee wordt een bezoek een gezellige familieactiviteit.
Familie Lagarde
De roots van mijn voorouders liggen voor een groot gedeelte in Alphen aan de Maas en omgeving. Sinds enige jaren ben ik bezig met het uitzoeken van de stamboom van de familie Lagarde.
Heemkundevereniging Leeuwen
Heemkundevereniging voor Beneden- en Boven-Leeuwen.
De vereniging, opgericht in 2009, wil zorg dragen voor het beheer van groene stukjes Leeuwen. Verder willen zij er op toezien dat in de toekomst niet nog meer monumentale panden en bomen verdwijnen uit beide dorpskernen.
Historisch Gemotoriseerd Verkeer
Historisch Gemotoriseerd Verkeer (HGV) is een werkgroep van de Historische Vereniging Tweestromenland. We verzamelen foto's en documenten aangaande historisch verkeer in het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen west en brengen deze in kaart.
Historisch Maasbommel
Stichting Historisch Maasbommel brengt verhalen en foto's over de geschiedenis van de gezondheidszorg, straatnamen, de tweede wereldoorlog, mandenmakers etc. in Maasbommel.
Historische Vereniging Tweestromenland
Het doel van de Historische Vereniging Tweestromenland is het in zo breed mogelijke kring bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis, in het bijzonder van het werkgebied, het Land van Maas en Waal en het westelijk deel van het Rijk van Nijmegen.
Oud Wamel
Digitaal fotoboek van Gijs van Rossum over Oud Wamel met veel prachtige plaatjes.
Tremele
Het doel van deze website is de geschiedenis van het dorp Dreumel onder de aandacht te brengen van dorpsgenoten en iedereen die zich op een of andere manier betrokken voelt bij Dreumel.
Stoomgemaal de Tuut

De 35 meter hoge schoorsteen is op grote afstand te zien. Als de vlag in top waait, weet je zeker dat De Tuut in bedrijf is. De oude stoommachines draaien dan weer als vanouds in Appeltern.

Tweestromenland in beeld en geluid
Cineast Jos Kruisbergen filmt samen met camera-assistent Geert Megens voor de Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid het dagelijks leven en gebeurtenissen in het Land van Maas en Waal. Zo wordt dit culturele erfgoed voor latere generaties vastgelegd.
Wamel.net

De website met nieuws, activiteiten en foto's uit Wamel.

Buiten de gemeente West Maas en Waal

Streekarchief Bommelerwaard

Het Streekarchief Bommelerwaard heeft als missie: De toegang verzekeren, nu en in de toekomst, tot zoveel mogelijk archivalia en documentatiemateriaal, in welke vorm dan ook, waarin de rechten van de burgers, de handelingen van de overheid en de geschiedenis van de Bommelerwaard zijn vastgelegd.
Gelderland in Beeld
Gelderland in Beeld, de gedigitaliseerde beeldcollectie van de Gelderland Bibliotheek, onderdeel van Bibliotheek Arnhem. Op deze site vindt u ca. 60.000 ansichtkaarten, foto's en gravures met topografische afbeeldingen uit de Provincie Gelderland.
Jan van Gelder Stichting
De Jan van Gelder Stichting beheert een omvangrijke collectie stukken over de dorpen Bergharen, Hernen en Leur. Deze collectie bevindt zich in Kulturhus De Zandloper te Bergharen en kan worden geraadpleegd. De index staat op de site.
Noviomagus
De website van Stichting Noviomagus. Een geschiedenis website over Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Op de site o.a. een beeldbank met ansichtkaarten foto's, films, prenten, gravures en plattegronden.
Oud Beuningen
Op de site van Oud Beuningen staan heel veel foto's van oud Beuningen en haar inwoners, verenigingen, scholen en gebeurtenissen.
Regionaal Archief Nijmegen
In de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen kunt u zoeken in de collecties: Indexen (o.a. persoonsgegevens), Bibliotheek, Beeldbank (foto's, kaarten, geluidsbanden), Kranten (De Gelderlander en de PGNC), Films.
Regionaal Archief Rivierenland

Het RAR is een historisch informatie- en documentatiecentrum over de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Neerijnen en Tiel.

WHAM logo

 


website by AageM