Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 

10e Editie Pleinpop.nl

Pleinpop.nl logo

Binnen een aantal weken is het weer zover, hét muziekfeest van Maas & Waal vindt weer plaats in Alphen. Dit jaar alweer voor de 10e keer op rij. Wij als organisatie hadden 10 jaar geleden nooit durven te dromen dat Pleinpop.nl, toen nog het All-fun Festival geheten, zou uitgroeien tot wat het nu is.

Dit jaar vindt Pleinpop.nl plaats in het weekend van 9, 10 en 11 april. Het programma van dit jaar staat weer vol met nationaal, maar ook internationaal talent.
Op vrijdagavond 9 april beginnen we met de vertrouwde Hollandse Avond welke gepresenteerd en aan elkaar wordt gedraaid door onze ‘vaste’ Pleipop.nl-DJ Patrick Kicken.
Nick en Simon
Op deze avond treden maar liefst zes toppers van Nederlandse bodem op:

Te beginnen met de koningin van het Nederlandse levenslied, Marianne Weber. Zij is nog steeds de ultieme zangeres "van en voor het volk." Moest zij vorig jaar tijdens Pleinpop.nl 2009 wegens ziekte helaas verstek laten gaan, dit jaar komt zij graag alsnog!

Wie vorig jaar ook, vanwege een ongeval verstek moesten laten gaan waren Nick en Simon, zij werden toen vervangen door Jan Smit. De heren hadden beloofd om in ieder geval in 2010 tijdens de 10e editie van Pleinpop.nl van de partij te zullen zijn. Ze hebben hun woord gehouden!

Achttien jaar lang trad Ronnie Ruysdael samen op met zijn zonen Konstantijn en Friso, maar per 1 januari ging ieder zijn eigen weg. In tegenstelling tot wat men zou verwachten van een man op zijn leeftijd kroop Ronnie echter niet achter de geraniums, maar bleef actief op het hem zo vertrouwde podium. Hij nam de 'oude' Sjonnies-nummers mee en vertoont ze op een nieuwe manier aan het publiek: Nieuw, maar toch vertrouwd!!

Als we dan toch aan het feesten zijn, dan gaan we nog even door met het duo Helemaal Hollands. De live shows van deze heren zijn één groot meezingfeest waarbij de herkenbaarheid voorop staat! Stampende medleys met de hits van vroeger en nu zorgen voor één groot feest van herkenning.

Een artiest die al vaker op Pleinpop.nl te gast is geweest maar gewoonweg niet mag en kan ontbereken tijdens de 10e editie is René Schuurmans. Met René op het podium is gezelligheid in de tent gegarandeerd. Het plezier wat René zelf beleeft tijdens zijn optredens straalt van hem af en is er mede debet aan dat het publiek compleet uit hun dak gaat. Dit zal ook zeker nu weer het geval zijn. We zijn niet anders van hem gewend!

De afsluiter van Pleinpop.nl-Part I is een geval apart.
Nog nooit eerder zijn ze in Alphen of omstreken te zien en te horen geweest, maar toch kent iedereen hun nummers.

We hebben het over de band Mooi Wark.

De optredens van deze band, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok!

De aanstekelijke eigen nummers, die variëren van lekkere rock ’n roll tot dampende feestnummers, zorgen voor een vrolijke mix van herkenning.

Mooi Wark
Op zaterdagavond 10 april vinden drie complete live-concerten plaats en niet van de minste artiesten. Alle drie voorzien van hun eigen begeleidingsband waarmee zij gegarandeerd de hele tent plat spelen, of tenminste op de kop zullen zetten.

Net klaar met zijn eerste theatertour door Nederland zal als eerste artiest Wolter Kroes met zijn WK Band de bühne betreden. Een optreden van Wolter Kroes betekent altijd gezelligheid. Waar je hem ook tegenkomt, hij is altijd één en al energie.

De volgende artiest is nog maar twintig lentes jong en heeft toch al een gevestigde naam binnen de Nederlandse artiestenwereld, Thomas Berge. Hij zal dit keer vergezeld worden op het podium door een eerste klas live-band, de First Show Band. Deze band op zich is al een bezoek aan Pleinpop.nl waard.

Frans Bauer
Al 25 jaar worden zij gezien als de absolute top in de Nederlandse Showbizz. Menig artiest wordt door deze band begeleid, zo ook onze afsluiter van deze avond: Frans Bauer.

Wij zijn trots dat we deze Nederlandse top-artiest hebben kunnen binnenhalen op de 10e editie van Pleinpop.nl. Al jarenlang stond hij op onze verlanglijst en nu is het dan eindelijk zo ver.


Ook de gehele zaterdagavond zal de sfeer tussen de optredens worden gewaarborgd door DJ Patrick Kicken.

Op zondagmiddag 11 april is het feest voor jong en oud. Deze middag is voor iedereen gratis toegankelijk, tevens zijn er voor de jongste bezoekers attracties aanwezig op het festivalterrein. Wij als organisatie verwachten ook dit jaar weer een gezellig feest in een volle tent, aan het programma zal het zeker niet liggen.

Niemand minder dan Dennie Christian en Jannes zullen deze middag aanwezig zijn op het podium. Twee zangers die bij een ieder bekend zijn. Met hun aanstekende liedjes hebben zij allang Nederland veroverd en vormen zij een feestgarantie tijdens ieder optreden.

Op veler verzoek zal ook de Tsjechische formatie Queenmania op herhaling komen. Ook in 2007 stonden zij al op Pleinpop.nl. Menig bezoeker stond verstelt van hun optreden en de gelijkenis van de zanger, zowel qua uiterlijk als stem, met de echte Freddie Mercury. Heeft u het toen gemist? Wij bieden u nog eenmaal de kans om dit verbazingwekkend optreden te komen aanschouwen.
Queenmania


De kaartverkoop voor Pleinpop.nl 2010 is inmiddels van start gegaan. Wilt u verzekerd zijn van kaarten voor de vrijdagavond en/of zaterdagavond, wacht dan niet te lang !!
We zeggen het ieder jaar, uitverkocht is ook echt uitverkocht, wees er dus op tijd bij.
Kaarten zijn in Alphen verkrijgbaar bij Le Petit Salon, Het Oude Ambacht en het Anker.

Voor meer informatie over het programma, kaartverkoop en andere wetenswaardigheden met betrekking tot Pleinpop.nl, zie onze website www.pleinpop.nl

Tot ziens op Pleinpop.nl !!

 


website by AageM