Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Nieuwsarchief
Juni 2012

Zomer in Gelderland terug in Alphen aan de Maas

11-06-2012

Zomer in Gelderland 2012


Op 3 juli a.s. komt het programma Zomer in Gelderland, dat wordt uitgezonden door Omroep Gelderland, weer live vanuit Alphen aan de Maas.

Wij proberen dan met een team van dorpsgenoten de hoofdprijs van € 1.000,- te winnen. Dit keer hebben we het geld nodig om een groter deel van onze collectie online te kunnen presenteren.



Vorig jaar deed Alphen ook mee aan dit zomerprogramma van Omroep Gelderland. Ondanks het slechte weer op die dag werd het toch een prachtige uitzending waarin één van de opdrachten was om een droomland te bouwen met o.a. een groot hemelbed. We kregen van alle kanten hulp en het resultaat was fantastisch met als bonus de hoofdprijs van € 1.000,- die door stichting WHAM werd gebruikt voor de aanschaf van een aantal tentoonstellingsborden. Dit jaar zijn we opnieuw gevraagd om deel te nemen en dat doen we natuurlijk graag.

Het team waarmee we op 3 juli a.s. de uitdaging aan zullen gaan is inmiddels samengesteld en we rekenen weer op de hulp van alle Alphenaren bij de opdrachten die we moet gaan uitvoeren. Wat die opdrachten zijn, blijft tot op de dag zelf een verrassing.
Via de radio wordt de hele dag verslag gedaan van de vorderingen en tijdens de live uitzending 's avonds op tv moet alles tot een goed einde worden gebracht.
Opnieuw een prachtige kans om Alphen op de kaart te zetten en stichting WHAM een financieel steuntje in de rug te geven.
Zomer in Gelderland 2011

Er zijn wel enkele veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Zo hebben we veel meer publiek nodig deze keer. We moeten drie opdrachten volbrengen om het complete bedrag te winnen.

De eerste opdracht krijgen we 's morgens te horen. Daavoor moeten we een decor bouwen dat past bij de opgegeven opdracht. Een jury zal beoordelen op creativiteit, originaliteit en volledigheid. Ook moeten er tijdens de t.v. uitzending minimaal 250 mensen als publiek aanwezig zijn. Met deze opdracht is maximaal € 500,- te verdienen.

Zomer in Gelderland 2011
De tweede opdracht volgt tijdens de tv uitzending. Er wordt een quiz gespeeld met de meest uiteenlopende vragen over Gelderland. Per vraag kan er geld verdiend worden. Drie mensen uit het team doen mee met deze quiz. Hiermee is maximaal € 250,- te verdienen.

Ook de derde opdracht wordt tijdens de tv uitzending bekend gemaakt. Op een soort Rad van Fortuin staan opdrachten waarvan er één tijdens de uitzending uitgevoerd zal moeten worden. Hiermee kan nog eens een bedrag van € 250,- verdiend worden.

Het doel dat WHAM deze keer voor ogen heeft is de website en digitalisering. De bedoeling is om een groter deel van onze verzameling op het internet te kunnen publiceren. Het geld zal o.a. worden gebruikt om de bidprentjesverzameling, weer 'online' doorzoekbaar te maken. Eerder was dit ook al mogelijk, maar hackers maakten het gebruik van dat systeem onmogelijk. Een goede programmeur moet dat probleem voor ons gaan oplossen.

Bent u net zo enthousiast als wij om Alphen weer in beeld te brengen en wilt u het team helpen om de opdrachten te volbrengen? Wilt u een leuke, ontspannende avond met een live tv-uitzending meemaken? Kom dan allen op 3 juli naar het Burg. Baltussenplein. Zorg dat u er niet later dan 18.00 uur bent. Anders telt u niet mee bij de telling van de 250 bezoekers die we minstens nodig hebben. Laat de Zomer in Gelderland in Alphen maar komen.

Tot ziens op 3 juli.

Zomer in Gelderland 2011

WHAM logo


website by AageM