Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Nieuwsarchief
Maart 2013

WHAM organiseert lezing over oude motorvoertuigen

04-03-2013
Gerrit Derks

Voor onze donateurs en overige geïnteresseerden houden wij op woensdag 20 maart een historische avond in dorpshuis de Hucht.

Op deze avond zal de werkgroep Historisch Gemotoriseerd Verkeer, een onderdeel van de Historische Vereniging Tweestromenland, allerlei wetenswaardigheden vertonen en vertellen over het Maas en Waalse gemotoriseerde verkeer in de periode 1900 - 1980.Daarbij komen voertuigen aan de orde die worden voortbewogen door een stoommachine, elektromotor of verbrandingsmotor. Het (gemotoriseerde) scheepvaartverkeer, uit de regio Maas en Waal, is ook in het programma opgenomen.

Door uitgebreid onderzoek kunnen de mensen van deze werkgroep ons ook van alles vertellen over wie er vroeger in Alphen al een motorvoertuig had. Wie zelf nog interessante foto’s voor deze werkgroep heeft wordt verzocht deze mee te brengen.

Deze foto is er één uit de collectie van de werkgroep. Hij is gemaakt in het begin van de jaren ’50 in Dreumel in de Nieuwstraat, waar nu de nieuwe school is.

Op de foto motorrijder Gerrit Derks uit Alphen op zijn Jawa Ogar. Het is een twee cilinder (350 cc Twin). Gerrit rijdt hier bij een motordemonstratie. Om te kunnen genieten van deze demonstratie moest entree worden betaald.
Gerrit Derks

Wie graag een avond komt kijken en luisteren naar foto’s en verhalen van oude motorvoertuigen in Alphen en de rest van Maas en Waal is van harte welkom op woensdag 20 maart om 20.00 uur in dorpshuis de Hucht.

De toegang, inclusief 1 kopje koffie, is voor donateurs van WHAM gratis, overige personen betalen hiervoor € 3,-.website by AageM