Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Nieuwsarchief
Juli 2015

In memoriam Jan van der Voort

31-07-2015

Jan


Zaterdag 25 juli jl. overleed ons bestuurslid Jan van der Voort op 74-jarige leeftijd. Vanaf het begin van onze stichting was Jan een trouw bestuurslid. Hij woonde zijn hele leven in Alphen en had een bijzonder goed geheugen voor de gebeurtenissen in de vorige eeuw. Heel nauwgezet hield hij, zelfs toen zijn ziekte hem daarbij belemmerde, het nieuws uit de krant bij en verzorgde voor ons de verzameling knipsels, die hij rangschikte en indexeerde. Met plezier kwam hij, zoveel zijn conditie toeliet, naar de inloopavonden om op de hoogte te blijven van de activiteiten van zijn WHAM.
We verliezen aan Jan een werker van het eerste uur. Van de dingen die hij voor onze werkgroep heeft gedaan zal nog heel vaak gebruik worden gemaakt. We zullen hem erg missen!


Eindstand Toer de Anker

26-07-2015

Toer de Anker spel


De strijd is gestreden en het was weer een spannende! Gisteren dacht ik dat de nr. 1 in ons klassement wel safe was maar ik had niet op Sjef Viergever gerekend. De massasprint van vandaag bracht zijn lijst naast die van Emelda Termont. De extra punten voor het Algemeen klassement brachten daar geen verandering meer in. Een gedeelde eerste plaats dus dit jaar.
Ze behaalden 734 punten waar met de ideale lijst 801 mogelijk was. Ook op de laatste plaats bleef het tot de laatste dag spannend. Combi Vermeulen werd 180e. Omdat deze plek werd behaald met 0 punten wordt de prijs verdubbeld. 160 renners haalden Parijs. Dit werd door 6 deelnemers geraden. Na loting gaat deze prijs naar Ab de Leeuw. Onze penningmeester neemt binnenkort contact op met de prijswinnaars.
We feliciteren alle winnaars en danken iedereen voor de deelname aan deze 26e Toer de Anker. Hopelijk is iedereen volgend jaar weer van de partij.

Algemeen klassement na de 21e etappeTussenstand Toer de Anker na de 20e etappe

25-07-2015

Toer de Anker spel


Morgen nog de punten van de laatste etappe en die van het Algemeen klassement en dan weten we hoe de prijzen verdeeld gaan worden. De verschillen zijn wel heel erg klein hoor. Al lijkt de eerste plaats wel veilig. Tot morgen.


Tussenstand Toer de Anker na de 19e etappe

24-07-2015

Toer de Anker spel


Het begint er op te lijken dat onze oudste deelnemer de buit gaat binnen halen dit jaar. Het verschil aan de kop is in stand gebleven. In de subtop wel wat verschuivingen. Nog twee dagen en drie keer scoren om daar verandering in te brengen. Tot morgen.


Tussenstand Toer de Anker na de 18e etappe

23-07-2015

Toer de Anker spel


Vandaag weer een uitslag waarmee niet veel gescoord werd. De meeste toppers vielen net buiten de top tien en leverden dus geen punten op. Maar er is natuurlijk wel een dagwinnaar. Onder aan ons klassement nog altijd een lijst met 0 punten. Tot morgen.


Tussenstand Toer de Anker na de 17e etappe

22-07-2015

Toer de Anker spel


Hoewel er opnieuw niet veel werd gescoord, wist onze koploper haar positie toch te verstevigen. De andere lijsten aan de kop van het klassement kropen allemaal wat dichter bijelkaar.
Nog een paar spannende dagen te gaan. Tot morgen.


Tussenstand Toer de Anker na de 16e etappe

20-07-2015

Toer de Anker spel


Er werd weer weinig gescoord vandaag. Aan de kop van het klassement dus ook weinig verandering. Zo'n grote ontsnapping maakt het wel vaak spannend voor de lijsten die 0 punten willen halen. Er is dan ook nog maar een lijst over die geen punten heeft. Morgen een rustdag dus tot woensdag.


Tussenstand Toer de Anker na de 15e etappe

19-07-2015

Toer de Anker spel


De lijsten aan de kop van het klassement zijn weer wat dichter naar elkaar toe gekropen, zodat we de laatste week in gaan met zeer kleine verschillen. Aan de staart van het klassement knokken nog altijd twee lijsten om met 0 punten Parijs te halen. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 14e etappe

18-07-2015

Toer de Anker spel


Er werd niet veel gescoord vandaag, maar onze koploper zit wel wat steviger in het zadel nu. Morgen weer nieuwe kansen en de verschillen zijn nog altijd klein dus.... Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 13e etappe

17-07-2015

Toer de Anker spel


Maar liefst twaalf deelnemers moesten vandaag loten om de dagprijs. Onze koploper heeft 444 punten. Met de ideale lijst was 536 punten mogelijk geweest. Toch nog een behoorlijk verschil. Het is dus mogelijk om onze toppers te verslaan. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 12e etappe

16-07-2015

Toer de Anker spel


De etappe van vandaag heeft heel wat teweeggebracht. Er is een nieuwe koploper en onderaan de lijst hebben nog maar twee deelnemers nul punten. Maar de verschillen zijn zeer klein dus er is nog van alles mogelijk. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 11e etappe

15-07-2015

Toer de Anker spel


Opnieuw de nodige verschuivingen in de top van ons klassement. De koploper scoorde niet best en een aantal lijsten uit de subtop kwam met grote sprongen dichterbij. Uit deze groep kwam ook de dagwinnaar. Via de onderstaande links vindt u weer alle namen en nummers. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 10e etappe

14-07-2015

Toer de Anker spel


Het blijft spannend in ons Toer de Anker spel. In de nieuwe ranglijst weer de nodige veranderingen al hebben we nog steeds dezelfde koploper. Er strijden nog drie lijsten met nul punten om de laatste plaats dus ook onderin spanning genoeg. Tot morgen.

Tussenstand Toer de Anker na de 1e rustdag

13-07-2015

Toer de Anker spel


De laatste drie etappes en de extra punten op basis van het Algemeen klassement die op de rustdag waren te verdienen, zijn verwerkt. De ranglijst is weer behoorlijk door elkaar gehusseld. Ook de laatste dagwinnaars en de ideale rennerslijst zijn weer bijgewerkt. Tot morgen.


Tussenstand Toer de Anker na de 5e etappe

08-07-2015

Toer de Anker spel


Er is weer een nieuwe koploper met 177 punten. Een mooie score, maar toch loopt deze al bijna 50 punten achter op de ideale rennerslijst. Er zijn nog vier lijsten met 0 punten. Ook onderin zal het een spannende strijd worden.
Dit is de laatste tussenstand tot maandagavond. Het jaarlijkse uitje naar Bospop ligt weer voor ons, dus tot maandag.Tussenstand Toer de Anker na de 4e etappe

07-07-2015

Toer de Anker spel


De nieuwe tussenstand is weer bekend. Ik ben een beetje laat met het online zetten, dus niet te veel babbels maar snel naar het klassement. Tot morgen.Tussenstand Toer de Anker na de 3e etappe

06-07-2015

Toer de Anker spel


Alle lijsten zijn weer verwerkt. We hebben dit jaar 179 deelnemers. Hopelijk zijn er geen fouten gemaakt maar anders hoor ik het graag, zodat ik ze kan corrigeren.

Er zijn al weer drie etappes achter de rug. Omdat de eerste etappe niet mee telt in ons spel kunnen we dus twee dagwinnaars bekend maken en er is natuurlijk weer voor het eerst een tussenstand.
Onze jongste deelnemer dit jaar is 1 maand oud en de oudst bekende deelnemer is maar liefst 89 jaar. Plezier voor jong en oud weer dus.
Van de 198 deelnemende renners staan er 196 op een of meerdere lijsten. Maar twee renners zijn door niemand gekozen: Kristijan Durasek en Jacques Janse van Rensburg. Hieronder de links naar alle resultaten. We wensen iedereen een paar spannende tourweken toe.
       


website by AageM