Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
logo Bestuur

Th.A.M. Steenkamp (1999-2017)

Thomas Aquinas Maria (Thomas) Steenkamp is in Amsterdam geboren op 8 augustus 1955.

Van 1976 tot 1986 was hij leraar in het basisonderwijs te Tilburg. Evenals zijn vader, de bekende KVP/CDA politicus Piet Steenkamp ging hij de politiek in.

Voor hij in 1991 burgemeester werd van Hontenisse was hij wethouder in Dongen. Vanaf 1998 was hij tevens waarnemend burgemeester van Sas van Gent. In 1999 verliet hij Zeeland en werd burgemeester van de gemeente West Maas en Waal.

Gedurende zijn loopbaan was hij een achttal jaren voorzitter van de VNG Gelderland, lid van het landelijk VNG bestuur en voorzitter van de VNG commissie "Vernieuwing Landelijk Gebied". Ook was Steenkamp onder meer een groot aantal jaren bestuurder en penningmeester van de Vereniging tot Belangenbehartiging van Burgemeesters, welke later is samengegaan met het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, en dagelijks bestuurslid van de bestuurlijke regio Rivierenland.

Op 15 juni 2017 nam hij na een carrière van 35 jaar in het openbaar bestuur afscheid als burgemeester. Tijdens dit afscheid werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Na zijn afscheid is Steenkamp onder meer benoemd tot voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) in de regio Rivierenland. Tevens is hij bestuurder van de provinciale stichting Toerisme Gelderland.

Per 19 juni 2017 werd Corry van Rhee-Oud Ammerveld benoemd tot waarnemend burgemeester van West Maas en Waal.


Burgemeester Steenkamp

WHAM logo

Bron:
- Wikipedia

website by AageM