Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Verenigingen - Jongeren-kinderkoor Topic(kids)
Verenigingen


Contact info:

Jongeren-kinderkoor Topic(kids)

E-mail:
Internet: www.jeugdkoortopic.nl


Historie:

Oprichtingsdatum: 2002

In 1998 werd in Alphen een koortje opgericht met de naam 'het Akkoortje' (het Alphens Kinder Koortje). Het stond onder leiding van Willem Peter Thielen en bestond uit meer dan 30 leden. In de loop der jaren liep het ledental terug naar zes. Met die zes leden werd nog mee gedaan met Face in de lift in de Lindenberg in 2001. Hierna werd het Akkoortje, opgeheven.

Na een jaar riep Diaken Peter de Snoo de zes overgebleven leden bij elkaar om te overleggen of het koortje nieuw leven kon worden ingeblazen.
Er werd besloten dat de zes het opnieuw gingen proberen, één zou gaan dirigeren en één ging begeleiden. Na wat optredens werd duidelijk dat dit niet ging werken en er werd gezocht naar een nieuwe naam en een nieuwe dirigent.

De naam was niet zo moeilijk; Jorie en Marij van Baaren doken de woordenboeken in vonden de naam Topic. Dit betekent onderwerp van gesprek.

De 'dirigenten kwestie' was wat lastiger. Er was bedacht dat met een leraar(es) van de basisschool als dirigent er wel meer kinderen zouden komen zingen. De leerkrachten op de Mariënhof werden gepolst met als resultaat dat Juffrouw Tekla het dirigeerstokje ter hand nam. Het plan werkte en het ledental groeide weer tot ca. 20.

Er wordt altijd gezongen met kerstmis en af en toe een gewone mis. Maar het repertoire bestaat niet alleen uit christelijke liederen, ook Nederlands- en Engelstalige popliedjes staan op het programma.

We vragen de leden van Topic(kids) een contributie van €10,- per jaar, leden die na de kerst bij ons komen zingen vragen wij €5,-. Van dit geld kopen we bijvoorbeeld nieuwe mappen, shirtjes en eten en drinken voor in de pauze.

Als u meer informatie wilt hebben kunt u

WHAM logo

website by AageM