Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2006 en 2007 - Jeugdelftal
Zoekplaatjes WHAM

Met deze foto, die ons geschonken werd door Bert de Leeuw, namen we al vast een voorzetje op het grote feest van onze voetbalclub Avios, die in 2008 haar 75 jarig bestaan ging vieren.

Op de foto 8 spelers en de keeper van een jeugdelftal. Rechts naast de vlag de jeugdleider van deze groep. Hij wordt herkend als Keesje Bossers (10). Hij is in 1924 in Oosterhout geboren en kwam enkele jaren later met zijn moeder mee naar Alphen, toen zij trouwde met Gerardus Engelbart. Zij woonden in een huis dicht aan de dijk, waar nu Simon Lubbe woont (Schansedijk 9). Later vond hij op ongelukkige wijze de dood in een kelder vol water in een boerderij aan de Wolderweg in Maasbommel.

Op deze foto hebben we flink moeten puzzelen. Na een eerste tip van Lia Henzen (haar broer Jan is de keeper met het witte shirt), wisten we dat de foto afkomstig was van het 25-jarig priesterfeest van Pastoor van Schaijk, in juni 1954.
Van dit feest is zelfs een film gemaakt en ook daarop zijn de voetballertjes te zien, evenals allerlei andere verenigingen die meelopen in een optocht.
De foto is mogelijk gemaakt op het terrein bij de Filipsstraat/Schutstraat, waar vroeger wel vaker evenementen als kermis e.d. gevierd werden. Het huis op de achtergrond was dan van Gerrit van Heck, het Donkerbos. Op de achtergrond dirigeert dijkgraaf De Leeuw de fanfare.

Avios Jeugd
1. Wim van Ooijen
6. Antoon Lagarde
2. Fons Sas jr.
7. Jan Henzen
3. Jan de Leeuw (Gzn.)
8. Johan Hol
4. Broer Derks
9. Piet Hooijmans
5. Jan van der Voort
10. Kees Bossers (trainer)
WHAM logo

website by AageM