Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2006 en 2007 - Dagje trappen of stappen?
Zoekplaatjes WHAM

Met de vakantie in het vooruitzicht viel in juni 2007 de keuze op deze foto.
Een groep jonge mannen, die er een dagje op uit zijn met hun fiets. Is het een groepje vrienden, of horen ze bij een vereniging? Niet echt in fietskleding, maar netjes in het pak, met overhemd en stropdas en niet te vergeten een hoed, al staat die dan soms wat op één oor. De meesten hebben wat op de 'pakkendrager' om op een weersverandering voorbereid te zijn.
Ze zijn waarschijnlijk niet in Alphen gefotografeerd. Mogelijk in de buurt van Arnhem, waar het openluchtmuseum ook toen al een bekende attractie was, die je in een dag fietsen kon bereiken.

De tweede van links is Jan Sleijpen, die jarenlang met zijn fiets met de slagersmand voorop in Alphen de bestellingen van de slagerij op Greffeling bezorgde. Misschien is de tweede van rechts wel Frans van Lent, die tot ongeveer 1950 ook op Greffeling heeft gewoond, en later met zijn gezin naar de Wamelseweg verhuisde.
We vroegen ons af of deze foto ook bij iemand anders in Alphen in het fotoalbum zit, misschien omdat opa, vader of een oom of de buurman er op staat. Misschien weet iemand 'van horen zeggen' wie de andere personen zijn, en waar en wanneer dit vijftal op stap was.

Via Henk van Lent, zoon van Frans van Lent, 2e van rechts op deze foto kregen we de namen en de volgende informatie: De foto is gemaakt op de Grebbeberg in Rhenen. Deze mannen zijn naar het oorlogskerkhof geweest, de foto is vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog gemaakt.

Dagje trappen of stappen?
1. Jan van Ingen (uit Dodewaard)
4. Frans van Lent
2. Jan Sleijpen
5. Harry van Heck (aannemer)
3. Toontje van Wichen

WHAM logo

website by AageM