Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2006 en 2007 - Vier generaties?
Zoekplaatjes WHAM

Het zou best kunnen dat de 4 dames op deze foto uit één familie komen. Misschien is het wel overgrootmoeder, oma, moeder en dochter. Deze foto komt voor in onze verzameling dia's, die in de jaren tachtig gemaakt zijn door vrijwilligers in Alphen. Ze zijn toen huis aan huis langs de deur gegaan om te vragen of mensen nog oude foto's hadden. In die tijd was het goed te doen om van deze foto's dia's te maken. René Verschoor, die toen in het huis aan de Kerkdijk nr. 1 woonde, heeft er heel wat uren aan besteed.
Het doel van deze groep was deze foto's bewaren in het dorpshuis, zodat ze later weer vertoond zouden kunnen worden. Je kunt dus zeggen dat WHAM deze doelstelling heeft overgenomen. In de loop van de tijd zijn de dia's van de ene hoek (zolder) naar de andere verhuisd, en er is flink in gerommeld. De nummering en de bijbehorende beschrijving zijn niet meer gemakkelijk bij elkaar te vinden, en er is waarschijnlijk ook wel wat verloren
geraakt. Gelukkig hebben wij tegenwoordig onze nieuwsbrief in de UNION waardoor we de collectie steeds beter kunnen documenteren.
Kent u de mensen op deze foto? Wij zijn blij met elke aanwijzing!

Na deze oproep in de nieuwsbrief van november 2007 kregen we via Jorie (van Beuningen) van de Wert het antwoord.
De foto is niet in Alphen, maar in Altforst genomen. Op de foto staan inderdaad vier geslachten uit één familie: de jongste Jo (v.d. Wert) van der Weerden, bij velen beter bekend als 'Jo van Barten' woont al meer dan 50 jaar in Alphen.
Verder staan op de foto haar moeder Hanneke van der Weerden – Janssen, haar oma Til Janssen – Janssen-Steenbergen en haar overgrootmoeder Mevr. Janssen-Steenbergen.

Vier generaties?

1. Jo (van de Wert) van der Weerden
2. Hanneke van der Weerden – Janssen
3. Mevr. Janssen-Steenbergen  
4. Til Janssen – Janssen-Steenbergen

 
WHAM logo

website by AageM