Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2008 - Huisvrienden
Zoekplaatjes WHAM

Grote gezinnen waren er veel in de vorige eeuw. Gezinnen met 6-8 kinderen waren niet uitzonderlijk. Al die jongens en meisjes brachten vaak hun vrienden mee naar huis. En op zon- en feestdagen was het dan vaak een drukte van belang.
Deze foto, weer afkomstig uit de oude diaseries van het dorpshuis, vertoont mogelijk zo’n gezin met kinderen, misschien zelf inmiddels getrouwd, en veel huisvriend(inn)en.
Misschien is er wel een speciale gelegenheid, waarvoor deze foto is gemaakt. Rechts zou vader en moeder kunnen staan. We kenden niemand op deze foto, en wisten ook niet waar hij is genomen! Herkenbaar is mogelijk ook het glas in loodraam op de achtergrond.

Dit zoekplaatje leverde bijzonder leuke en goede reacties op! De eerste reactie (via mail) was over de mevrouw met nr. 8: Dat is Anna van Hannes de smid, maar dat zullen ze toch wel weten! Nou, dat wisten we toen nog niet, maar deze gouden tip bracht ons bij haar zoon Jan Holl, die in Nijmegen woont. Hij herkende zichzelf in nr. 13, en verder zijn zussen Antje (2), Betty (11), en Joke (16).
Verder wist Jan te vermelden dat de foto was genomen in sept./okt. 1944. Behalve militairen (volgens Leida de Leeuw kwamen ze uit België) waren er mensen uit de Waaldorpen, waar het onveilig was, in Alphen geëvacueerd.
Op deze foto staan de Wamelse kapper Van Kessel (9) (hij was jaren grimeur van de Alphense toneelvereniging) en 4 kinderen. Gradi Hol wist ons daarvan weer de namen te melden: Henk (5), Riek (6), Marie (12) en Mien (15).
We zoeken nog de overige namen, mogelijk zijn ook dit evacués.

Huisvrienden

1. ?
9. ? van Kessel (Kapper uit Wamel)
2. Antje Holl
10. ?
3. ?
11. Betty Holl
4. ?
12. Marie van Kessel
5. Henk van Kessel
13. Jan Holl
6. Riek van Kessel
14. ?
7. ?
15. Mien van Kessel
8. Anna Holl

16. Joke Holl

WHAM logo

website by AageM