Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2008 - Een moeilijk geval
Zoekplaatjes WHAM

Veel reacties, aanvullingen en verbeteringen kregen we bij onze familiefoto’s op de tentoonstelling op Open Monumentendag in de Hucht. Ook deze foto hing erbij. Helaas heeft niemand daar iets bijgeschreven.
De gezichten op de foto zijn bijzonder duidelijk. Volgens informatie die bij deze foto hoort zouden het kinderen zijn van het gezin Christiaan van Lent-Ouwens, in het jaar 1930.
Naspeuringen leverden ons 8 namen van kinderen uit dit gezin op, maar er is maar één jongen bij. Dat klopt dus niet met deze foto. Gerardus Albertus werd geboren in 1917. Is hij de grootste op deze foto en is er na 1920 (mogelijk buiten Alphen) nog een zoon geboren? Helaas kunnen we het Gerardus Albertus van Lent niet meer vragen; hij overleed in 2002 in Zevenbergen. Wie weet nog iets over deze familie en helpt ons bij dit moeilijke geval?

Dit berichtje in de nieuwsbrief van oktober 2008 leverde één reactie op. Deze reactie uit Velddriel was voor ons voldoende om zekerheid te krijgen bij deze oude foto.

Wim Schuurmans herkende rechts onderaan zijn moeder Bets (Elisabeth Johanna) van Lent (geb. 1918), en zijn naspeuringen brachten ons ook de andere namen: linksboven zoals we al dachten Gerrit (Gerardus Albertus geb. 1917) en linksonder zijn jongere broer Jan (Johannes geb. 1922). Rechtsboven Cor (Cornelia Ludovica), hun halfzus, geboren in 1914 uit het eerste huwelijk.
Al deze kinderen zijn in Alphen geboren. De fam. Christianus van Lent woonde in de Kerkstraat, maar rond 1940 is de familie vertrokken naar Breda. Hartelijk dank Wim (en de tipgeefster), zonder jullie hulp was dit een raadsel gebleven!

Een moeilijk geval

1. Gerrit (Gerardus Albertus) van Lent
2. Cor (Cornelia Ludovica) van Lent
3. Jan (Johannes) van Lent
4. Bets (Elisabeth Johanna) van Lent

WHAM logo

website by AageM