Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2012 - Bruidspaar
Zoekplaatjes WHAM

Soms krijgt iemand van bekenden foto’s waar mensen op staan die ze zelf ook niet kennen. De trouwfoto van dit zoekplaatje kwam op deze manier in onze verzameling terecht, helaas zonder namen.

De foto is genomen onder de bogen die de pastorie met de sacristie verbinden. Op de achtergrond, achter de bomen van de tuin van de pastorie, is nog het dak zichtbaar van de St. Willibrordusschool. Deze school werd in 1856 gebouwd, en tot 1969 kregen de jongens en meisjes uit Alphen daar hun lessen. Daarna huisden er nog een paar jaar enkele verenigingen in en in 1976 sneuvelde het gebouw onder de slopershamer.
Voor ons was het dus duidelijk dat dit bruidspaar meer dan 35 jaar geleden in het huwelijksbootje is gestapt.

Maar weinig mensen wisten wie er op het zoekplaatje van december 2012 onder de bogen van de sacristie poseerden. Bruid en bruidegom zijn dan ook niet in Alphen geboren en ze hebben na hun huwelijk ook niet in Alphen gewoond. Toos van de Pol kwam in 1951 met haar ouders, 6 broers en 4 zussen in Alphen wonen in het huis aan de Greffelingsedijk, waar nu haar neef Jacco van de Pol woont. Tien jaar later, op 22 augustus 1961 trouwde
ze in Alphen in de kerk met Sjaak Carpay uit Maasbommel, welbekend omdat hij daar lange tijd directeur van de Boerenleenbank was. Na hun huwelijk gingen ze daar ook wonen.
Sjaak van de Pol herkende zijn zus en zwager direct en stelde ons op de hoogte. Bedankt, zo kunnen wij de foto de juiste plek geven in onze collectie.

Bruidspaar

WHAM logo

website by AageM