Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2013 - Carnaval
Zoekplaatjes WHAM

Met het zoekplaatje van februari 2013 gaan we 45 jaar terug in de tijd. Nog voor de tijd van de eerste carnavalsvereniging in Alphen, de prehistorie van het Plèkgat!
Toch was er al enige activiteit voor de vastentijd begon, getuige deze foto uit 1968. De organisatie was destijds in handen van de school, waar met name meester Brok de jongens en meisjes van de school tot een optocht probeerde te verleiden.

Op deze foto is in het midden te zien, dat er ook al een enkeling gekostumeerd deelnam (Th. de Leeuw en zijn vrouw Trees, uit de Valksestraat) en op de achtergrond zijn zelfs al een paar wagens te zien. Na de optocht was er een prijsuitreiking in het café van Toontje van Wichen (Maaszicht).

Carnaval

De fotograaf stond bij het nemen van deze foto in de Kerkstraat, bij de kruising met de Greffelingsestraat en de Driehuizenstraat. Het gebouw met het lage dak rechts werd in die jaren nog vrijwel wekelijks door Alphenaren bezocht: het was de Boerenleenbank. In die tijd haalden mensen daar nog regelmatig contant geld (pinnen bestond nog niet) of schreven er hun betaalopdrachten uit. De RABO/boerenleenbank werd in 2008 gesloopt, en nu zijn er op die plek drie woningen gebouwd.

Onze vraag ging deze maand over het groepje kinderen op de voorgrond, ze zijn nu vermoedelijk net de 50 gepasseerd. Klik op de foto voor een vergroting van de gezichten.

Door verschillende personen werd ons bevestigd dat de kinderen van de fam. Schonenberg op Moordhuizen in de carnavalsoptocht liepen. Het zijn Jose, Jackie en Carla.
De jongen erachter is ons nog niet bekend..

WHAM logo

website by AageM