Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2013 - Harmonie 1913
Zoekplaatjes WHAM

De harmonie St. Lambertus werd opgericht op 29 november 1908. Op deze foto van het onafhankelijkheidsfeest in 1913 bestaat de vereniging dus bijna 5 jaar. In het verleden zijn er bij het vertonen van deze foto wel wat namen genoemd, maar het is onduidelijk wie bij welke naam hoort. Misschien is het nog niet te laat en herkennen mensen nog familietrekken waardoor we wat meer duidelijkheid bij deze foto krijgen.

Op de bok zit Gerrit Fredrik (15) met zweep, naast hem zijn zoons Gerard (14) en Wim (12). Vooraan naast het paard staat zijn dochter Carolien Fredrik (18). Achter haar staat mogelijk Albert de Kleijn (17). In het midden staande, met zwarte bolhoed de latere dijkgraaf en burgemeester J.G. de Leeuw (5).

WHAM bewaart kopieën van de verslagen van de oprichting en beginjaren van deze vereniging. Secretaris/penningmeester Johan de Leeuw heeft in een prachtig handschrift genoteerd waar de vereniging mee bezig was. Daaruit blijkt ook dat er een nauwe verbinding was met het zangkoor, en dat men jaarlijks toneelstukken opvoerde. Uit deze notulen kan ook worden opgemaakt wie lid was en mogelijk op deze foto is terug te vinden. Op de ledenlijst staan: Has Derks, Hannes Holl, Christ de Leeuw P.Gz, Gijs de Leeuw, Piet de Leeuw, Marinus de Leeuw, Christ van Lent, Bertus van Lent, Martien van Os, Theodoor van Rossum, Marinus de Ruiter, Wim Savelkouls, Gerrit Smits, Grad Smits, Johan Story, Marinus van de Velden en Piet van de Wert.

Wie helpt ons de juiste namen bij de nummers te plaatsen?

Harmonie St. Lambertus 1913

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. J.G. de Leeuw
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?

11. ?
12. Wim Fredrik
13. ?
14. Gerard Fredrik
15. Gerrit Fredrik
16. ?
17. Albert de Kleijn?
18. Carolien Fredrik
19. ?


WHAM logo

website by AageM