Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2014 - Drie nonnen
Zoekplaatjes WHAM

Bij dit zoekplaatje gaven we al aan dat één van de kloosterzusters op de foto mogelijk Anna Maria de Ruiter zou kunnen zijn.
Dat bleek inderdaad correct. Samen met haar op de foto staan haar zussen Berdina Maria de Ruiter en Johanna Maria Petronella de Ruiter tijdens een bezoek aan het gezin van Eb de Ruiter in de Melkstraat.

Zij waren dochters van Daniël de Ruiter en Catharina Jansen. Uit dit gezin kwamen maar liefst vijf religieuzen, want ook hun zussen Johanna Maria Bardina en Wilhelmina Maria gingen in het klooster. Deze laatste twee staan niet op deze foto uit begin jaren zestig, want zij waren toen reeds geruime tijd overleden. Alle vijf de zussen gingen bij de Congregatie der Zusters van Liefde te Schijndel.

Drie nonnen


Deze en meer informatie over deze 5 nonnen uit 1 gezin is toegevoegd aan de rubriek Kloosterzusters op deze site. We kennen nu dus de namen van de zusters op de foto, helaas weten we (nog) niet wie nou precies wie is.

We kregen deze informatie na een mailtje en een bezoek van Johan de Ruiter uit Tricht. Wij danken hem hartelijk voor deze waardevolle informatie.

WHAM logo

website by AageM