Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Nieuwsarchief
September 2010

Flessenaktie Avios jeugd

27-09-2010
s.v. Avios logo

Op a.s. vrijdag 1 oktober komt de jeugd van s.v. Avios weer bij u aan de deur voor haar jaarlijkse flessenaktie.
Vanaf 18.45 uur beginnen zij hun rondgang door het dorp met als doel zoveel mogelijk statiegeld flessen bij u op te halen. De opbrengst komt ten goede aan de jeugd teams van Avios.
divider

Geslaagde fototentoonstelling

15-09-2010

WHAM

Op Open Monumentendag, zondag 12 september jl., hield de Werkgroep Historisch Alphen aan de Maas haar jaarlijkse tentoonstelling van oude foto's in dorphuis de Hucht.

Er waren bijna 200 foto’s van allerlei kerkelijke optochten, t.g.v. het jubileum van pastoors, processies en bedevaarten te bekijken. Verder was er ook nog een dertigtal retraitefoto's te zien.

De tentoonstelling werd goed bezocht en de bezoekers (zelfs uit Australië) wisten ons aan veel van de ontbrekende namen te helpen. Hiervoor onze hartelijke dank en we hopen iedereen volgend jaar weer te zien.

Fototentoonstelling op Open Monumentendag

divider

Fototentoonstelling in dorpshuis de Hucht.

05-09-2010

WHAM

De Werkgroep Historisch Alphen aan de Maas houdt ook dit jaar weer haar jaarlijkse tentoonstelling van oude foto’s op zondag 12 september (Open Monumentendag) in dorphuis de Hucht.

Deze keer is gekozen voor foto’s van allerlei kerkelijke optochten, t.g.v. het jubileum van pastoors, processies en bedevaarten.

De werkgroep ziet het als haar taak om zoveel mogelijk te beschrijven wie er op deze foto’s staan. Zo zijn er deze dag ook een dertigtal retraitefoto's te zien. Ook daarvan is het de hoogste tijd om eens te kijken of er geen oude bekenden op staan. Omdat deze retraites voor meerdere parochies tegelijk werden gehouden staan op verschillende foto's ook inwoners van Dreumel, terwijl ook de collectie retraitefoto's van Tremele op de tentoonstelling is te zien.

De tentoonstelling is geopend van half 11 tot 4 uur en de toegang is gratis. Op deze tijd is het zondag ook mogelijk de kerk, de onderkerk en de molen te bezichtigen.

Bruidjes (1931)
dividerwebsite by AageM