Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Muziek

Invisible Touch, 1992 - heden, muzikaal bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Ergens in het voorjaar van 1992 troffen Marcel van Os en Jack Hermans elkaar op een feestje. Al pratende over muziek werd het idee geboren een band te beginnen. Jack Hermans had al eens in een band gespeeld maar was een paar jaar gestopt vanwege drukke werkzaamheden. Hij wilde wel weer iets beginnen. Marcel drumde al van kinds af aan en had de passie en ambitie om in een band te gaan spelen.

Invisible Touch
Invisible Touch

Het idee een band te gaan vormen was dan wel snel geboren maar met z'n tweeën ben je nog geen band. Er werd dus rond gebeld en geïnformeerd binnen de kennissenkring. Ze gingen uit van een standaardbezetting: drummer, basgitarist, gitarist en toetsen.
Er kwamen reacties en bij Jack thuis was een vergadering om de meningen te peilen.
En voila, de band was geboren: 'The Invisible Touch' later omgedoopt in 'Invisible Touch'.

De eerste bezetting van de band was:

Basgitaar: Egbert Gremmen uit Maasbommel
Gitaar: Jan van de Weert uit Druten
Drums: Marcel van Os uit Alphen
Toetsen: Jack Hermans uit Alphen

Bij Jack thuis werd gerepeteerd. In de schuur werd een muziekruimte gecreëerd. Om te beginnen werd, hoofdzakelijk uit de top 40 en de top 100, een aantal nummers geselecteerd.

Invisible Touch

Binnen enkele weken bleek dat er onvoldoende vocale invulling was. Na het nodige overleg en eerst overal rondvragen, werd in de krant een advertentie voor een zanger, liefst met een bij-instrument, geplaatst. Er kwam veel reacties; van mensen die aardig konden zingen en net een akkoordje hadden geleerd op de snaren van de gitaar, tot zeer geschoolde musici. Belangrijk voor een band is de klik die er moet zijn. Uiteindelijk reageerde Gert-Jan Jansen uit Nijmegen, die aardig kon zingen, gitaar en toetsen speelde. De klik was er meteen en Gert-Jan speelt tot op de dag van vandaag nog bij de band.

Veel optredens zijn verzorgd, van kleine partijen tot in grote muziektenten. Het genre liep sterk uiteen. Jaren '60 en '70 muziek maar ook feestnummers werden gespeeld. De doelstelling was om gemiddeld één keer per maand op te treden. In de zomer werd dat al snel vaker.
In 1995 gaf Jan van de Weert aan te willen stoppen. Later dat jaar kreeg Jack een ernstig ongeluk waardoor de band een tijd stil lag. Na het herstel van Jack ging de band toch weer als 4-mansformatie van start, nog steeds op zoek naar een nieuwe gitarist.

Invisible Touch
Marcel kende Perry Vermeulen uit Beneden Leeuwen nog van school en wist dat Perry destijds ook gitaar speelde in bandjes. Perry had er wel oren naar en kwam een avondje kijken en proeven. Hij is nooit meer weggegaan.
Door het prachtige en kritische spel van Perry werd de band op een hoger niveau getild. De optredens bleven komen. De instrumenten werden professioneel.

In 2002 is basgitarist Egbert Gremmen vervangen door Ton Witsiers uit Beneden Leeuwen.

Al jarenlang gaat de band een weekend per jaar naar allerlei steden om naar bandjes te luisteren en inspiratie op te doen. Dublin (Ierland) werd 2 keer bezocht. Liverpool, Manchester (Engeland), Edinburgh (Schotland) en Praag (Tsjechië) volgden. In 2011 staat Berlijn op het verlanglijstje.

Door drukke werkzaamheden van sommige bandleden en de steeds meer onvoorbereide repetities ging na zoveel jaren toch irritaties ontstaan. Er werd onvoldoende nieuw materiaal aangedragen waardoor na lange tijd het repetitiekader kleiner werd. Ook de optredens werden minder.
Een zangeres werd geïntroduceerd. Petra Hendriks uit Alphen kwam de gelederen versterken. De muziek keuze werd daardoor breder en de motivatie werd beter.
Na verloop van tijd kreeg Petra helaas stemproblemen en moest voor onbepaalde tijd stoppen.
Invisible Touch

Al snel werd een vervangster voor haar gevonden, Diana uit Haren. Toch kon dit alles de honger naar vooruitgang niet stillen. Door het regelmatig uitvallen van repetities die voor de één veel meer impact hadden dan voor de ander, de vele gesprekken die volgden, met telkens weer goede voornemens, is uiteindelijk besloten in goed overleg de band in 2008 te stoppen.

Invisible Touch
Na opheffing van de band zijn Marcel en Perry verder gegaan op zoek naar nieuwe bandleden. Dit was niet zo simpel. Uiteindelijk heeft Ton zich weer bij hen gevoegd. Na een paar maanden jammen belde Gert-Jan of er nog een nieuwe band was gevormd. Ook Gert-Jan heeft zich uiteindelijk weer bij de andere drie gevoegd.

Na lang zoeken werd in 2009 een toetsenist in de persoon van Robert Henzen uit Beneden Leeuwen gevonden, die de band weer compleet maakte.

Tot op de dag van vandaag bestaat de band nog steeds. Op dit moment (2011) is de bezetting van 'Invisible Touch':

Gert-Jan Jansen: Zang, gitaar, toetsen
Ton Witsiers: basgitaar, backing vocals
Perry Vermeulen: Sologitaar, slaggitaar
Robert Henzen: Keyboards
Marcel van Os: Drums, percussie

Invisible Touch

WHAM logo

 


website by AageM