Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2009 - Carnaval
Zoekplaatjes WHAM

Het Carnavalsfeest houdt in de maand februari weer veel mensen bezig. En in de boeken van 1967 komen we dan de sterke arm bij de optocht tegen in de persoon van politieman Van Schaijk. In de optocht rijden dan nog tractors, waar je niet ín, maar óp zit. De wagens erachter hebben nog geen geluidsinstallatie, er staat hoogstens een huisje of een molentje op, en verder wat zingende, verklede mensen, veelal kinderen. Het is nog het tijdperk vóór er in Alphen een carnavalsvereniging bestaat. Volgens krantenberichten uit die tijd was de organisatie nog in handen van de school. Toch rijdt er al wel een prinsenwagen mee met daar boven op: Jeugdprins Hein van Welie. Langs de weg, maar misschien ook wel een loopgroep in de optocht, onder leiding van juffrouw Tonia (Janssen) Hol, de kinderen op onderstaande foto.

Misschien herkent iemand zichzelf, of de carnavalskleding die u in die tijd hebt gedragen? Wij noteren graag alle bijzonderheden bij deze foto, of over het carnaval in 1967 in het algemeen!

Oude foto’s, en dan ook nog verklede en geschminkte kinderen. Het was wel een moeilijke vraag die we stelden in de Union van februari 2009. Toch hadden we een reactie, en misschien zet die weer anderen aan het denken. Trudy v.d. Boogaard-van Heiningen wist ons te melden dat haar zussen Bernadette (3) en Mirjam (5) op deze foto staan. We zijn wel benieuwd wie de andere kinderen zijn, maar we wachten gewoon af, want soms komen er nog late reacties, als er eenmaal een naam is genoemd.

Carnaval

1. Anita van Rossum
4. ?
2. ?
5. Mirjam van Heiningen
3. Bernadette van Heiningen

6. ?

WHAM logo

website by AageM