Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2009 - Schippersfamilie?
Zoekplaatjes WHAM

In maart 2009 hadden we weer eens een moeilijk zoekplaatje. Deze foto zit al jaren in een speciale map met foto’s, die we graag voorleggen aan mensen die ons bezoeken op de donderdagavond in het dorpshuis De Hucht. Helaas kon niemand ons over deze foto enige informatie kunnen geven. Daarom probeerden we het maar eens via de nieuwsbrief in de Union en op deze site. Dat had (2,5 jaar later) toch resultaat.

De foto is genomen langs de Maas. Het huis op de achtergrond aan de dijk herkennen wij niet. De man met de twee meisjes staan op de veerpont. De kleding, vooral de prachtige strik op het hoofd van het meisje, doen ons denken aan de dertiger jaren.

Uiteindelijk kregen we een mailtje van Hendrien van Eck. Het meisje links op de foto is haar moeder Leen van Eck-Daanen en het meisje op de arm is haar tante Joke Daanen-Savelkouls. Van de man circuleren nog verschillende namen. Mogelijk is het Piet van Krijnen (de Klein), maar ook de naam Jan van Avezaath is genoemd. Onze dank aan Hendrien voor de tips.

Schippersfamilie?

1. Leen van Eck-Daanen
2. Joke Daanen-Savelkouls
3. ?

WHAM logo

website by AageM