Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2010 - Gezelschap met hoed
Zoekplaatjes WHAM

Echt een oud zoekplaatje dit keer in de nieuwsbrief van december. We moeten zeker zoeken in de rijkere families van ons dorp. Maar mogelijk ook kent iemand de mensen op deze foto omdat hij/zij knecht of dienstbode is geweest bij deze familie.

Nellie Sas, dochter van meester Fons Sas, stuurde ons via Nellie Lagarde-van Uden wat gedachten die misschien kunnen leiden naar de oplossing van dit zeer oude zoekplaatje.
Zij denkt dat het hier gaat om de dames Van Lent die vroeger woonden in, of in de buurt van het huis waar nu Frits Driessen woont. Haar tante heeft haar daar vroeger over verteld.

In de oude bevolkingsregisters hebben wij terug kunnen vinden, dat daar inderdaad een familie Van Lent heeft gewoond. In 1910 woonde daar Frans van Lent met vrouw en drie dochters, waaronder een tweeling. Frans was wethouder. Hij is in 1911 overleden.
Eén van de dochters, Maria van Lent, trouwde in 1917 met gemeentesecretaris Franciscus Dekkers uit Ravenstein. Mogelijk staat zij rechts op de foto met haar echtgenoot, en staat links haar jongere zus Theodora. De mevrouw die op de bank zit, zou dan heel goed Emerentiana van Lent-van Heck kunnen zijn. Zij overleed in 1918.

Gedachten die mogelijk anderen weer op ideeën brengen over deze deftige familie, die een voorkeur had voor hoeden. Beide Nellies danken wij voor hun waardevolle reacties!

Gezelschap met hoed

WHAM logo

website by AageM