Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 


Zoekplaatjes - 2011 - Afscheid Meester van Oorsouw
Zoekplaatjes WHAM

De zoekplaatjes uit de nieuwsbrief van januari zijn gemaakt bij het afscheid van meester van Oorsouw.

P. van Oorsouw werd in 1957 gepensioneerd. Hij was in 1922 gekomen als opvolger van Gerrit Sas die stopte, na bijna 45 jaar hoofdonderwijzer te zijn geweest in Alphen.

Op de linkse foto staat rechts Van Oorsouw, de vrouw in het midden is Adriana Johanna Hol, die in 1930 met Van Oorsouw trouwde en ook 10 jaar in Alphen op school heeft lesgegeven.
Op de rechtse foto is de man op de voorgrond met hoed Van Oorsouw. In het midden (verder naar achter) met hoed: Jan van Wichen.

Zijn deze foto's soms gemaakt in zaal Mollenberg? Wie kent er andere personen op deze foto, of heeft nog herinneringen aan het afscheid die wij kunnen bewaren?

Van Henk v.d. Boogaard kregen we al snel een reactie op dit zoekplaatje. Henk staat zelf niet op deze foto, maar kan zich de tijd dat de foto is gemaakt nog goed herinneren. Bij dit afscheid hield hij waarschijnlijk de eerste toespraak van zijn leven: hij oefende er 14 dagen lang op.

Op de linker foto staat links (met hoed) de echtgenote van Martien van Rossum (Anna Hol, schoonzus van Meester van Oorsouw). Cor van Kraaij-van de Velden ziet in deze persoon haar zus Anna, de oudste dochter van Kees van de Velden, die gehuwd was met Kobus Broekman. Gezien de leeftijd geniet misschien toch de eerste suggestie de voorkeur.
In de man met stropdas herkent Henk: Johan van Dreumel, de molenaar. Op de rechter foto staat links zijn vrouw, Nellie van Dreumel-van Wichen en rechts naast Van Oorsouw, Johan (van Chr.) de Leeuw. Dochter Willemien van Oorsouw gaat grotendeels schuil achter haar vader.

Van verschillende mensen hoorden we, dat dit afscheid inderdaad in zaal Mollenberg werd gevierd. Iedereen bedankt voor zijn bijdrage tot aanvulling van dit stukje Alphense historie!

Afscheid van Oorsouw

WHAM logo

website by AageM