Home
Alphen
Agenda
Fotoalbums
Links
Nieuwsarchief

Wat is WHAM
Onze collectie
Nieuwsbrieven
WHAM winkel
Wordt donateur
Contact WHAM

Ansichtkaarten
Archeologie
Bedrijvigheid
Bestuur
Bidprentjes
Brand
Criminaliteit
Gebouwen
Genealogie
Gezondheid
Luchtfoto's
Maas
Mooi Alphen
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontmoetingen
Oorlog
Ouwe kranten
Prinsengalerij
Publicaties
Religie
Signalement
Straatnamen
Verenigingen
Video's
Watersnood
Zoekplaatjes

Nieuw op de site
Zoeken op de site
Contact site

 
Verenigingen

Contact info:

Carnavalsvereniging de Plèkkers

A. van Wichen
Heuvelstraat 15A
6626 BM ALPHEN gld
Tel. 0487 - 506 580

E-mail:
Facebook: www.facebook.com/plekkersalphen


Plèkkers logo

Historie:

Oprichtingsdatum: 11-11-1988 om 11 minuten over 11

Onderstaand stukje tekst over de oprichting van de carnavalsvereniging stond in het eerste Plèkboek in 1989.

De oprichting van Carnavalsvereniging De Plèkkers.

Het begon allemaal vorig jaar met de carnaval, toen we de Prins uit Dreumel in onze Alphense optocht mee zagen rijden. Op zich vonden wij dit natuurlijk wel goed, maar wij dachten "Dat moeten we zelf toch ook kunnen". Dit bleef enkele maanden zo sudderen tot dat Ron Hoogervorst en Adrie van Hoogstraten ons in augustus bij elkaar riepen. Niemand wist waarover het zou kunnen gaan, maar dat werd als snel duidelijk. Die avond nog hebben we besloten om te kijken hoe we een nieuwe carnavalsvereniging op konden richten.

Als eerste zijn we toen enkele leden van de oude carnavalsvereniging op gaan zoeken om informatie in te winnen en eventuele dingen die we nog konden gebruiken, zoals bijvoorbeeld de kleding, over de nemen.

Een week later hadden we onze eerste echte vergadering. Hier werd besloten dat iedereen die serieus mee wilde werken een bepaald bedrag als inleggeld moest betalen om een startkapitaal te verkrijgen. Daarna zijn we gaan zoeken naar mensen die in de Raad van Elf zitting wilden nemen. En omdat we er achter kwamen dat we onder een nieuwe naam zouden moeten beginnen, hebben we een oproep voor een nieuwe naam in de Union geplaatst en zijn we naar de lagere school gegaan met de vraag of de kinderen een leuke carnavalstekening wilden maken en daarop ook een naam voor de vereniging wilden vermelden.
Uit de vele inzendingen hebben we de juiste keuze kunnen maken. De winnaar werd Rob Appeldoorn (4 jaar).

Toen ook onze naam bekend was, is de voorzitter naar de notaris gegaan en daar zijn we officieel opgericht. Dit alles geschiedde op 11-11-1988 om 11 minuten over 11. Op deze dag hadden we ook een pronkzitting gepland maar die kon helaas door tijdgebrek niet gerealiseerd worden. Op dat moment waren we al een tijdje bezig met de prinsenwagen en toen is ook het idee ontstaan om een verlichte optocht te houden. Dit hebben we pas laat met zekerheid kunnen mededelen omdat de vergunning van de gemeente op zich liet wachten. Deze is inmiddels wel binnen. Tot ons genoegen vonden we ook vier vlotte meisjes bereid de dansgarde te gaan vormen. Zij werden opnieuw in de kleren gestoken en zijn al een hele tijd driftig aan het oefenen.

Nadat we een uitnodiging ontvingen van carnavalsvereniging de Kikvorsche uit Altforst om op 25 november op het verbroederingsfeest te verschijnen (we bestonden toen dus net 14 dagen), hebben we een prins, adjudant en raad van elf bij elkaar geroepen. Op dit feest zijn we zeer welkom ontvangen en kregen we vele goede reacties en adviezen. Dit stimuleerde ons om er nog harder tegen aan te gaan om de carnaval tot een succes te maken.
Voor u ligt ons eerste Plèkboek en de carnavalsoptocht en de carnavalsavonden komen er aan. Wij zijn er van overtuigd dat het een succes zal worden.

WHAM logo

 


website by AageM